Oblicz swoje BMI Kalulator WHR
Oblicz swoje WHR Kalulator BMI

30 kwietnia 2013

TUŃCZYKOWA Z PIKANTNYM SOSEM

-1/2puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach, pół ogórka średniego zielonego, pół cebuli czerwonej, 15dag pomidorków koktajlowych, 3 liście sałaty lodowej, troszkę suszonej mięty i bazylii

Sos: sok z limonki lub cytryny, łyżka jasnego sosu sojowego, pół łyżeczki sosu rybnego, pikantnego sosu chili i brązowego cukru, olej sezamowy –mało Tuńczyka odcedź, podziel na mniejsze kawałki. Ogórka umyj, bez obierania pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w piórka. Pomidory umyj, przekrój na pół. Liście sałaty umyj, osącz, porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj z miętą i bazylią. Składniki do sosu zmiksuj, polej sałatkę, zamieszaj.

Podawaj zaraz po przyrządzeniu

SONY DSC