Oblicz swoje BMI Kalulator WHR
Oblicz swoje WHR Kalulator BMI

30 kwietnia 2013

Kurczak po tajsku

-120g fileta z piersi z kurczaka, 2/3 opakowania fasolki szparagowej, 4średnie pieczarki, 10 orzechów ziemnych, ½ łyżeczki oliwy z oliwek, sos sojowy, 50g brązowego ryżu.
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka natrzyj ziołami z czosnkiem. Odczekaj chwilę, żeby mięso mogło przejść aromatem czosnkowym. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki i obsmaż na patelni na łyżeczce oliwy z oliwek. Z kolei dodaj do mięsa pokrojone w plasterki pieczarki, orzeszki oraz wcześniej ugotowaną na parze fasolkę szparagową. Wszystko razem duś jeszcze przez 2-3 min. Pod koniec duszenia skrop sosem sojowym do smaku. Podawaj z ryżem

Kurczak po Tajsku
Foto by K'Uli'naria Photography